Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Γιατί τα ταξί στο Σαράγεβο γέμισαν αφίσες του Ρόμπερτ Ντε Νίρο;

Εκατοντάδες οδηγοί ταξί στην πρωτεύουσα της Βοσνίας, Σαράγεβο, έχουν κολλήσει στα ταξί τους αφίσες με το πρόσωπο του
Ρόμπερτ Ντε Νίρο, αποτίοντας φόρο τιμής στον μεγάλο ηθοποιό, ο οποίος είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο φεστιβάλ κινηματογράφου της πόλης, το οποίο ξεκινά σήμερα.

Δεν είναι φυσικά τυχαίο που στις εκδηλώσεις αυτές πρωτοστατούν οδηγοί ταξί: Η ταινία με την οποία ανοίγει το φεστιβάλ είναι ο θρυλικός “Ταξιτζής”, 40 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή. Στην ταινία αυτή ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο υποδύεται έναν μοναχικό, καταθλιπτικό πρώην στρατιωτικό που ζει στη Νέα Υόρκη και γίνεται ταξιτζής για να αντιμετωπίσει τις χρόνιες αϋπνίες του.

“Πολλοί από τους συναδέλφους μας έγιναν οδηγοί ταξί αφού αποσύρθηκαν από τον στρατό της Βοσνίας και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και ομοψυχίας με τον κεντρικό χαρακτήρα αποφασίσαμε να του επιφυλάξουμε ένα θερμό καλωσόρισμα με αυτόν τον τρόπο”, δήλωσε στο Reuters ο Χασίμπ Λόσιτς από την Ένωση Ταξί του Σαράγεβο.

Περίπου 300 ταξί κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα της Βοσνίας με αφίσες του Ντε Νίρο, οι περισσότερες εκ των οποίων απεικονίζουν τη χαρακτηριστική φιγούρα του Τράβις Μπίκερ, με το κούρεμα τύπου “μοϊκάνα”, ενώ ακόμα περισσότεροι οδηγοί αναμένεται να πράξουν το ίδιο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, που κρατάει εννέα μέρες.

Στο φετινό φεστιβάλ, που αναμένεται να προσελκύσει περίπου 100.000 θεατές, θα προβληθούν 222 ταινίες από 61 χώρες, ενώ απόψε, στην εναρκτήρια βραδιά, θα τιμηθεί ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο με βραβείο για την προσφορά του στον κινηματογράφο.


ΠΗΓΗ: http://www.news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...