Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Στο 40% μείον η επιβατική κίνηση στα ταξί..!

Το 40% σε σχέση με πέρυσι αγγίζει η μείωση στην επιβατική κίνηση και στον τζίρο των οδηγών ταξί στο Βόλο για το φετινό
καλοκαίρι με την κατάσταση να προδιαγράφεται πολύ δύσκολη.
Για το Σεπτέμβριο η κίνηση κάπως αυξήθηκε, αλλά και πάλι οι οδηγοί ταξί περιμένουν κάτι καλύτερο.
Προβληματισμένοι είναι οι οδηγοί ταξί με τη μείωση της κίνησης, μια κατάσταση που χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο, καθώς, όταν μειώνονται οι οικονομικές δυνατότητες των πολιτών, περιορίζονται και οι μετακινήσεις τους, άρα και η ανάγκη να καλέσουν ένα ταξί για να τους μεταφέρει κάπου.
Και κάθε χρόνο προστίθενται νέες αιτίες για την πτώση της κίνησης με συνέπεια οι οδηγοί ταξί να μονολογούν «κάθε πέρυσι και καλύτερα».
Το καλοκαίρι αλλά και οι πρώτες ημέρες του Φθινοπώρου ήταν πάντα μια περίοδος από την οποία οι οδηγοί ταξί ήλπιζαν να έχουν καλύτερη επιβατική κίνηση σε πελάτες, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν υποχρεώσεις, να «ανασάνουν» λίγο καλύτερα για το δύσκολο Φθινόπωρο, όπου οι μετακινήσεις περιορίζονται και γενικώς να μπορέσουν να ελπίζουν σε κάτι.
Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ευνοϊκά. Ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ταξί Βόλου και του συνεταιρισμού Eurotaxi κ. Δημήτρης Φιλίππου τόνισε χαρακτηριστικά πως για το φετινό καλοκαίρι η μείωση της κίνησης σε πελάτες αλλά και στον τζίρο είναι 40% κάτω από πέρυσι. Και, όσο χειροτερεύει η οικονομική κατάσταση των πολιτών, άλλο τόσο επιδεινώνεται και η δική μας θέση. Γιατί, όταν ο πολίτης δεν έχει χρήματα για να κινηθεί, είναι αυτονόητο ότι θα μείνει σπίτι του και δεν θα χρειαστεί κάποιο ταξί. Γενικώς από την οικονομική κρίση τα μέσα μεταφοράς έχουν υποστεί μεγάλα πλήγματα. Και η κατάσταση αυτή δεν λέει να αλλάξει εύκολα.
Ο ίδιος παραθέτοντας τις αιτίες της μεγάλης πτώσης στην κίνηση επιβατών σε σχέση με πέρυσι, ανέφερε τις εξής: Πρώτον, είναι η γενικότερη κρίση με τη μείωση εισοδημάτων, την πληρωμή των φόρων, όπως για παράδειγμα μέσα στο καλοκαίρι με την πρώτη δόση φόρου εισοδήματος. Δεύτερον, οι Βολιώτες τα Σαββατοκύριακα αναχωρούσαν για τα εξοχικά τους σπίτια ή εκεί που έχουν το πατρικό τους, ένα συγγενή για να μείνουν. 
Επειδή έχουν μειωθεί οι ημέρες των διακοπών, επέλεγαν να κάνουν σύντομες αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα. Τρίτον τις καθημερινές οι πολίτες δεν μετακινούνται με ταξί, μένουν περισσότερο στο σπίτι, ίσως και για οικονομία ενόψει των εξόδων του Σαββατοκύριακου. Τέταρτον, οι περισσότεροι νέοι μένουν τα Σαββατοκύριακα στο πολεοδομικό συγκρότημα για τη διασκέδασή τους και δεν μεταβαίνουν εύκολα στις Αλυκές ή στην Αγριά. 
Θυμόμαστε στα προηγούμενα χρόνια το Σαββατόβραδο ένα ταξί θα μετέβαινε και τέσσερις φορές στις Αλυκές μεταφέροντας κόσμο. Τώρα αυτό άντε να γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Εκεί έχει φτάσει η κατάσταση. Πέμπτον, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης με Σποράδες έχει αποκόψει την έλευση χιλιάδων τουριστών στο Βόλο μέσω υπεραστικού ΚΤΕΛ και τρένου κάποιοι εκ των θα επιβιβάζονταν στο ταξί για να μετακινηθούν στο λιμάνι. Έκτον, και τα κρουαζιερόπλοια το καλοκαίρι ήταν περιορισμένα στην πόλη, όποτε λιγόστεψαν και οι μετακινήσεις με τους τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...