Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Πεζοδρομείται η οδός Ιπποκράτους – Οι αλλαγές στην πιάτσα των ταξί..!

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
– Τι λέει στο ράδιοΛόγος για τα έργα ο
Αντιδήμαρχος Κοζάνης Κώστας Δεσποτίδης
Μια σειρά έργων από το δήμο Κοζάνης ξεκίνησαν να υλοποιούνται ή θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα στην πόλη της Κοζάνης αλλά και στα δημοτικά διαμερίσματα , με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Από αυτά τα έργα για τον αστικό ιστό ξεχωρίζουν η ανάπλαση της Οδού Ιπποκράτους όπου πεζοδρομείται ο δρόμος, ενώ θα υπάρξει εκ θεμελίων συντήρηση και του Υπαίθριου Θεάτρου Κοζάνης.
despotidis_kostas
Κώστας Δεσποτίδης, αντιδήμαρχος Κοζάνης
«Αυτά αποτελούν ένα μικρό μέρος των μελετών που εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης το τελευταίο διάστημα και περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016. Πάρθηκαν αποφάσεις και για τους οικισμούς, αλλά δεν παίρνουν δημοσιότητα . Πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα για ανθρώπους σε οικισμούς που  ζούνε κάτω από συνθήκες πολύ άσχημες. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην πόλη παραμελώντας τα χωριά , και οι συμπολίτες μας που ζουν εκεί ζουν κάτω από συνθήκες που δεν θα θέλαμε να μείνουμε εμείς στην πόλη», είπε αρχικά, μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο ανιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης Κώστας Δεσποτίδης.

Ανάπλαση οδούς Ιπποκράτους
taxi_ippokratousΜεγάλη αλλαγή θα υπάρξει στο κέντρο της πόλης μετά την ανάπλαση της Οδού Ιπποκράτους, όπου βρίσκεται η πιάτσα των ΤΑΞΙ. Η ανάπλαση αυτή έχει συνδυαστεί με την απομάκρυνση της πιάτσας των ταξί στον χώρο της πλατείας, ενώ με τις αλλαγές ο δρόμος της Ιπποκράτους θα φιλοξενεί τα ταξί, ωστόσο θα είναι πεζόδρομος!  Όπως είπε ο ίδιος: «Το μεγάλο στοίχημα ήταν ότι θα έπρεπε να ικανοποιηθούν τόσο το σωματείο των ταξί που θα έπρεπε να έχουν μια κεντρική πιάτσα στην πόλη, αλλά και οι καταστηματάρχες και όσοι δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο δρόμο, οι οποίοι έχουν υποστεί το τελευταίο διάστημα και με τη δραστηριότητα της πιάτσας των ταξί, μεγάλη μείωση στο εισόδημά τους. Η λύση που επιλέχθηκε και τώρα προωθείται προς υλοποίηση, είναι η συνύπαρξη να είναι αρμονική. Γίνεται πεζόδρομος δεν θα κινούνται άλλα αυτοκίνητα, εκτός από μια λωρίδα που θα είναι αφιερωμένη στην κίνηση της πιάτσας. Συνδυάζουμε τα δύο, η πιάτσα χωροθετείται από την αντίθετη πλευρά από ό,τι σήμερα , να απελευθερωθεί ο χώρος μπροστά από τα περισσότερα καταστήματα». Το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται σε ποσά προϋπολογισμού 70.000 ευρώ., ενώ με την ολοκλήρωση του έργου θα αλλάξει η όψη της οδού.

Θα αλλάξουν πολλά στο κέντρο – Κι άλλοι δρόμοι θα πεζοδρομηθούν;
Με αφορμή την ανάπλαση επί της Ιππποκράτος, υπάρχουν σκέψεις και για άλλες οδοί στο κέντρο ώστε να γίνουν  πεζόδρομοι, μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Δεσποτίδης εκπονείται ήδη η μελέτη για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας, οπότε και θα αλλάξουν πολλά πράγματα για την κίνηση στο κέντρο. Πρόκειται για ολοκληρωμένες  διαδρομές πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, δίκτυα και όχι μεμονωμένες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τον ίδιο. «Το βάρος δίνεται στη κίνηση των πεζών. Η πόλη περπατείται και να δοθούν κίνητρα στον πεζό να κινηθεί άνετα στην πόλη σε συγκεκριμένες διαδρομές «, ανέφερε.
Μέριμνα θα δοθεί και στα άτομα με κινητικά προβλήματα, και ηλικιωμένους, , μάλιστα θα βγει στον αέρα μελέτη προσβασιμότητας για μικρές παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν τους συμπολίτες.

Θα ελεγχθεί το Υπαίθριο Θέατρο από τα θεμέλιά του
theatro3Για το Υπαίθριο θέατρο, που κάθε χρόνο βανδαλίζεται, θα γίνει  παρέμβαση  από τον Δήμο Κοζάνης. «Στόχος είναι η συντήρηση, να ελεγχθούν η δομή και το δομικό σύστημα του θεάτρου. Κάθε χρόνο παρεμβαίνουμε  πυροσβεστικά για να κάνουμε παραστάσεις, αλλά αυτές οι παρεμβάσεις έχουν χαρακτήρα άμεσης εξυπηρέτησης. Θα ελέγξουμε στατικά την κατασκευή, να είναι ασφαλής, θα γίνουν παρεμβάσεις στο σκελετό , θα συντηρηθούν τα φθαρμένα κομμάτια και θα γίνουν παρεμβάσεις για βανδαλισμό», απάντησε σχετικά ο κ. Δεσποτίδης, για ένα έργο προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης
Για τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης που είχαν υπαχθεί στο Εξοικονομώ κατ Οίκων, ολοκληρώθηκαν  ήδη παρεμβάσεις στο Σχολείο Ξηρολίμνης, το δημαρχείο και το κτήριο Τεχνικών Υπηρεσιών. Έγιναν παρεμβάσεις σε κουφώματα και το σύστημα κάλυψης εξωτερικών επιφανειών και παρεμβάσεις στη στέγη. Το έργο ολοκληρώθηκε και θα υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας, μετρήσιμη, ώστε να προκύψει κέρδος.
Τα έργα αυτά είναι προποπμπός άλλων παρεμβάσεων , αφού όπως είπε ο κ. Δεσποτίδης ακολουθούν μελέτες για 11 δημοτικά σχολεία, ενεργοβόρα που βρίσκονται σε οικισμούς του Δήμου και δεν έχουν τηλεθέρμανση.


Β.Σ.  

ΠΗΓΗ: http://www.prlogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...