Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Αναρτήθηκαν στο TAXIS τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017..!

Καμία αλλαγή σε σχέση με πέρσι

Αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr του TAXIS τα
ειδοποιητήριά για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας οχημάτων του 2017.
Τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με φέτος όπως ήδη έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή με τους προσωπικούς τους κωδικούς προκειμένου να ενημερωθούν για τα τέλη που τους αναλογούν και με βάση την ταυτότητα οφειλής να τα καταβάλουν ως την 31 Δεκεμβρίου 2016. Είναι πιθανό ωστόσο να δοθεί παράταση λόγω της καθυστέρησης στην ανάρτηση των ειδοποιητηρίων.
Υπενθυμίζεται πως τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 που θα έπρεπε να έχουν αναρτηθεί ήδη από τις 15 Νοεμβρίου,

Σημειώνεται ότι τυχόν εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών επιβαρύνεται με πρόστιμο ισόποσο με την αξία τους.

Τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017

α) Επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως την1.10.2010 και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών, ως εξής:

β) Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπέςδιοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια CO2 ανα χιλιόμετρο).Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής:

Ο τρόπος αυτός υπολογισμού ισχύει για όλα τα προαναφερόμενα αυτοκίνητα, άσχετα από την τεχνολογία που αυτά ενσωματώνουν (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κ.λ.π.).
Τα υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης (ΤΑΞΙ), κυλινδρισμού κινητήρα έως 1.549 κ.εκ. και 1.929 κ.εκ., αντίστοιχα, που έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά έως την 31.10.2010, απαλλάσσονται των τελών κυκλοφορίας.

Για τα υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης κυλινδρισμού κινητήρα άνω των 1.549 κ.εκ που έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα για πρώτηφορά έως την 31.10.2010, τα τέλη κυκλοφορίας που επιβάλλονται αναλογούν στο 60% των αντίστοιχων τελών των συμβατικών οχημάτων.

Ενώ, για τα υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης (ΤΑΞΙ) κυλινδρισμού κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ., αντίστοιχα, που έχουν ταξινομηθείστην Ελλάδα για πρώτη φορά έως την 31.10.2010, τα τέλη κυκλοφορίας που επιβάλλονται αναλογούν στο ήμισυ (50%) των τελών των αντίστοιχων συμβατικών οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...