Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Υποχρεωτική η υποβολή φορολογικής δήλωσης ΦΠΑ από 2 Μαΐου..!

Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι όλα τα υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα υποχρεούνται από 2/5/2017,να υποβάλλουν
ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση ΦΠΑ». 

Με ανακοίνωση του το Τμήμα Φορολογίας υπενθυμίζει ότι με την εξαίρεση όσων υπάγονται στο ειδικό καθεστώς αγροτών και αστικών ταξί, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ΦΠΑ είναι υποχρεωτική ηλεκτρονικά μέσω του TAXISnet.

Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι, «σύμφωνα με την τροποποίηση του Κανονισμού 17, των περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Γενικών) Κανονισμών (Κ.Δ.Π. 367/2016), όλα τα υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα υποχρεούνται από 2/5/2017, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση ΦΠΑ».

Της σχετικής πρόνοιας, προστίθεται στην ανακοίνωση, «εξαιρούνται τα πρόσωπα που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς αγροτών και το ειδικό καθεστώς αστικών ταξί».

Αναφέρεται ακόμη ότι «υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα, που δεν είναι εγγεγραμμένα στο σύστημα TAXISnet Φ.Π.Α., προτρέπονται να εγγραφούν το συντομότερο δυνατό, υποβάλλοντας ηλεκτρονικά τη αίτηση εγγραφής τους, μέσω του συνδέσμου https://taxisnetreg.mof.gov.cy».

Επισημαίνεται ότι, τα συστήματα TAXISnet για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων άμεσης φορολογίας σε σχέση με το φόρο εισοδήματος και TAXISnet για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έμμεσης φορολογίας, δηλαδή ΦΠΑ, «είναι διαφορετικά συστήματα και απαιτείται ξεχωριστή αίτηση για πρόσβαση στο κάθε σύστημα».
ΚΥΠΕ 

ΠΗΓΗ: http://politis.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...