Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ταξί μεταφέρουν δωρεάν παιδιά στα σχολεία στην Αχαΐα! - Εκτελούν "κομμένα" δρομολόγια για να μην πάνε οι μαθητές με τα πόδια...!

Με αφορμή τη συγκλονιστική περιγραφική του εκπαιδευτικού και Προέδρου της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας Σπύρος
Ψαρράς για την "Οδύσσεια" του ανήλικου μαθητή από χωριό της Αχαΐας, ο οποίος μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες αναγκάζεται να περπατά καθημερινά από τα χαράματα πολλά χιλιόμετρα για να πάει ...σχολείο, μιλάνε στο tempo24.gr επαγγελματίες οδηγοί. 
Σύμφωνα με τις νέες συγκλονιστικές περιγραφές τους, δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο σκληρή. Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν στο tempo24.gr, είναι πολλά τα παιδιά που ταλαιπωρούνται καθημερινά και η εκπαίδευσή τους, κρέμεται από μια ... κλωστή.  Δεν είναι μόνο ένας, είναι αρκετοί. Και θα ηταν ακόμα πιο πολλοί, αν δεν υπήρχαν πολλά ταξι όπως και εγω (τα στοιχεία του οδηγού βρίσκονται στη διάθεση του tempo24.gr) που μεταφέρουμε μαθητές που δεν έχουν δικαίωμα μεταφοράς .Χωρίς να πληρωνόμαστε. 
Έχουμε την ανάγκη να το πούμε πλέον. Γιατί κάθε Σεπτεμβρη οπως γνωρίζετε, ο κλάδος μας κατηγορείται απο όλους οτι ...εκβιαζουμε για να πάρουμε το έργο μεταφοράς", εξηγεί ο οδηγός ταξί στο tempo24.gr.  Ενδεικτικά ο συγκεκριμένος οδηγός (παράλληλα το ίδιο κάνουν σε άλλες περιοχές και άλλοι συνάδεφλοί του), μεταφέρει τέσσερα παιδιά που δεν έχουν δικαίωμα μεταφοράς λόγω αλλαγής δρομολογίου. "Εμείς τα μεταφέρουμε καθημερινά πρωί και μεσημέρι", σημειώνει ο επαγγελματίας οδηγός. Για το συγκεκριμένο δρομολόγιο η απόσταση είναι 3χλμ και φυσικά γινεται πρωί και μεσημέρι που επιστρέφουν οι μαθητές στο σπίτι.
Σε άλλη περίπτωση, το δρομολόγιο ήταν εξαιρετικά δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής και τελικά "κόπηκε" το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Όμως, ούτε αυτόν τον μαθητή άφησαν έτσι. Διανύοντας 2χλμ πρωί και μεσημέρι μεταφέρουν τον μαθητή, μερικές φορές κάτω από δύσκολές συνθήκες λόγω της κακής κατάστασης του επαρχιακού δικτύου. "Πολλά από τα αυτά τα περιστατικά τα γνωρίζουν στην Περιφέρεια.
Είμαι σίγουροι το ίδιο γίνεται και σε άλλες περιοχές με συναδέλφους να κάνουν ότι μπορούν για να πάνε όλα τα παιδιά της επαρχίας σχολείο. Και κατι ακόμα. Αν ενα παιδί αρρωστήσει κατα τη διάρκεια των μαθημάτων εμείς είμαστε εκεί για να το παμε σπίτι του. Δεν τα κάνουμε όλα καλά εμείς...όμως κάποια πράγματα έχουμε ανάγκη να τα πούμε", καταλήγει ο επαγγελματίας οδηγός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...