Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Αχαΐα:Άνω-Κάτω τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας-Τι γίνεται σε Πάτρα,Αιγιάλεια,Ερύμανθο,Καλάβρυτα..!

 Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας στη λειτουργία των σχολικών μονάδων του νομού, που πλέον
εστιάζονται μόνο στα ορεινά, ενώ στην Πάτρα υπάρχουν μεμονωμένες προβληματικές καταστάσεις.

ΠΑΤΡΑ

Από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις-παγετός) και επικινδυνότητας, αναστέλλεται η λειτουργία στα παρακάτω σχολεία:

- Νηπιαγωγείο Σελλών.
- Δημοτικό Σχολείο Σελλών.
- Δημοτικό Σχολείο Άνω Καστριτσίου
- Νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου

Στο μεταξύ, με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για κλειστά σχολεία στο Δήμο Πατρέων λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών του Δήμου, σήμερα σε ανακοίνωση , αναφέρεται ότι:
Και οι (151) σε αριθμό δεξαμενές πετρελαίου των σχολείων του Δήμου Πατρέων είχαν εφοδιαστεί έγκαιρα και επαρκώς (υπόλοιπο και εφοδιασμός μέχρι Δεκέμβριο 2016 - 273.725 λίτρα), σύμφωνα με καταγεγραμμένα υπόλοιπα των δεξαμενών κατά τη λήξη του σχολικού έτους 2015-2016, τον Ιούνιο 2016 (με 192.100 λίτρα). Αφού λήφθηκε υπόψη η κατανάλωση ανά σχολείο των προηγουμένων ετών μερίμνησε για την επάρκεια του πετρελαίου θέρμανσης (η κατανάλωση σχολικού έτους 2015-16 ήταν 261.617 λίτρα).
Οι συμβάσεις για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης είναι διαρκώς σε ισχύ διότι από τις υπηρεσίες είχαν γίνει έγκαιρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες και είχαν εξασφαλιστεί όλοι οι αναγκαίοι χρηματικοί πόροι με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής μέσω του δημοτικού προϋπολογισμού. Παρά τη μεγάλη μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων που αγγίζουν το 65% και την δραματική μείωση του προσωπικού, ουδέποτε τέθηκε θέμα έλλειψης πετρελαίου, ούτε έλλειψης χρηματικών πόρων για την προμήθειά του.
Μεμονωμένα περιστατικά σε προβληματική θέρμανση σε σχολεία του Δήμου Πατρέων, αντιμετωπίστηκαν άμεσα (π.χ παγετός στο σύστημα σωληνώσεων) και σε καμία περίπτωση δε οφείλονταν σε έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης.
Όσο αφορά στην αναστολή λειτουργίας ορισμένων σχολείων και στην προγραμματισμένη καθυστερημένη προσέλευση μαθητών σε άλλα, έγιναν κατόπιν συνεννόησης με τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης , της Δ/νσης των Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Τοπικών Συμβουλίων και των Τοπικών Κοινοτήτων και δεν οφείλονται στην έλλειψη πετρελαίου.
Η Δημοτική Αρχή η οποία αποδεδειγμένα βάζει σε υψηλή προτεραιότητα την ικανοποίηση των αναγκών των μαθητών και των λαϊκών οικογενειών, μεριμνά ώστε η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης να συνεχιστεί με εντατικό ρυθμό δεδομένων των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που δυστυχώς εξακολουθούν να επικρατούν.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Σχετικά με αναφορές μέσων ενημέρωσης που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα αποθέματα και την προμήθεια πετρελαίου στις Σχολικές μονάδες του Δήμου μας, η Σχολική Επιτροπή τα καταγγέλλει ως αβάσιμα και ψευδή.
Η Σχολική Επιτροπή έχει λάβει όλα εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε και επάρκεια πετρελαίου να υπάρχει αλλά και τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά για την προμήθειά του, παρά την ελλιπή χρηματοδότηση από το Υπουργείο.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή μας με σφοδρή χιονόπτωση. Δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ που μεταφέρει το μεγαλύτερο αριθμό μαθητών στα σχολεία της περιοχής τους και δε θα πραγματοποιηθούν ούτε αύριο όπως ενημερωθήκαμε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο του ΚΤΕΛ ΑΧΑΙΑΣ. Δύσκολη θα είναι και η μεταφορά των μαθητών με ΤΑΞΙ όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος των οδηγών ΤΑΞΙ, ακόμη και αδύνατη από κάποια τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας.
Η απόφαση ελήφθη, ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών των σχολικών μονάδων (στους οποίους κοινοποιήθηκε έγγραφο, που ζητούσε την ενημέρωσή για την κατάσταση της κάθε σχολικής μονάδας), από τον Προέδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων και Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών κ. Νικολάου Μαγκαφά, υπευθύνου του Δήμου Καλαβρύτων για τα θέματα παιδείας.
Οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να ενημερώνονται καθημερινά από τις ανακοινώσεις του Δήμου σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων κατά τις επόμενες ημέρες.

AΙΓΙΑΛΕΙΑ
Κλειστά παραμείνουν όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας και σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, με απόφαση του δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου, λόγω της συνεχιζόμενης έντονης κακοκαιρίας και χιονόπτωσης, .
Τα σχολεία αποφασίστηκε τελικά να ανοίξουν και πάλι αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, αφού κρίθηκε ότι το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο (12/1/2017) τα Σχολεία του Δήμου Ερυμάνθου, των οποίων η λειτουργία είχε διακοπεί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Η απόφαση της επαναλειτουργίας ελήφθη μετά την μείωση της έντασης των καιρικών φαινομένων, και τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης μαθητών και καθηγητών προς και από τα Σχολεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...