Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: O Carlos Ghosn μιλά για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης..!

Έζησα την ασυνήθιστη, συναρπαστική αίσθηση καθώς βρέθηκα στη θέση του οδηγού ενός αυτόνομου οχήματο
ς, ξεκινά την αφήγησή του ο πρόεδρος της Nissan, Carlos Ghosn. 

Το αυτοκίνητο ήταν ένα πρωτότυπο Infiniti Q50 sedan, που έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται πολύπλοκα σενάρια οδήγησης στην πόλη. Έχει λάβει ειδική άδεια κυκλοφορίας για αυτόνομα οχήματα στην Καλιφόρνια, ενώ και εγώ έπρεπε να λάβω ειδική άδεια  από την πολιτεία της Καλιφόρνια προκειμένου να το λειτουργήσω σε καθεστώς hands-free.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση, λέει ο Ghosn, ήταν το πόσο γρήγορα ένιωσα άνετα με το αυτοκίνητο, καθώς μπορεί ομαλά και με ασφάλεια να κυκλοφορήσει σε  προαστιακούς δρόμους, συμπεριλαμβανομένων των διασταυρώσεων, αλλά  και σε πυκνή κυκλοφορία. Συνοδευόμενος από έναν μηχανικό της Nissan, απλά ορίσαμε τον προορισμό, θέσαμε το αυτοκίνητο σε αυτόνομη λειτουργία οδήγησης, και πήγαμε μακριά  με ασφάλεια, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Η αυτοκινητοβιομηχανία, σημειώνει ο πρόεδρος της Nissan, έχει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για να κάνει τους δρόμους πολύ πιο ασφαλείς, ενώ προσφέρει στους οδηγούς μια πιο παραγωγική, και χωρίς άγχος, εμπειρία μετακίνησης.
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα βοηθήσουν τους ηλικιωμένους οδηγούς να κινούνται στον προορισμό τους με ασφάλεια, όσο τα χρόνια περνούν. Μπορούν επίσης να συμβάλουν στη μείωση της αστικής συμφόρησης, στην βελτίωση της διαχείρισης της κυκλοφορίας και να κάνουν τους δρόμους μας πολύ πιο ασφαλείς.


Ο μέσος οδηγός ξοδεύει δύο ώρες με το αυτοκίνητο κάθε μέρα. Φανταστείτε εάν θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε αυτόν τον χρόνο για πιο παραγωγικές δραστηριότητες, όπως για να λάβετε μέρος σε μια τηλεδιάσκεψη, να ελέγξετε τον  ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας,  ή απλά να χαλαρώσετε παρακολουθώντας το αγαπημένο σας πρόγραμμα ψυχαγωγίας.

Περιγράφοντας την στρατηγική της Nissan για την αυτόνομη οδήγηση, την χώρισε σε τέσσερα στάδια. 
1ο Στάδιο: αυτόνομη οδήγηση σε μονές λωρίδες κυκλοφορίας. Η Nissan ξεκίνησε με αυτό το στάδιο τον Αύγουστο με την εισαγωγή της τεχνολογίας ProPILOT, για χρήση σε μια λωρίδα κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς. Η συγκεκριμένη τεχνολογία  προσφέρεται αρχικά με την γκάμα των minivan Nissan Serena στην Ιαπωνία και είναι αρκετά δημοφιλής, καθώς το  60 τοις εκατό των πελατών του Serena  την έχουν  επιλέξει.
2ο Στάδιο: αυτόνομη οδήγηση σε διαφορετικές λωρίδες κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο, με αλλαγές στην λωρίδα κυκλοφορίας από το 2018.
Στο 3ο Στάδιο θα ενταχθεί η αυτόνομη οδήγηση στην πόλη, που την αναμένουμε μέχρι το 2020.
Στο 4ο Στάδιο εντάσσεται το εντελώς αυτόνομο όχημα. Χωρίς οδηγό και χωρίς ακόμα να απαιτείται και η παρουσία επιβάτη εντός αυτού, το αυτοκίνητο οδηγείται μόνο του χωρίς την ανάγκη για ανθρώπινη παρέμβαση.

Ήδη υπάρχουν μικροί στόλοι με ταξί χωρίς οδηγό, τα "robotaxis," που δοκιμάζονται  σε περιορισμένες περιοχές κάποιων πόλεων ανά την Υφήλιο.
Φυσικά, αναγνωρίζουμε -καταλήγει ο Ghosn - πως οι άνθρωποι θα θέλουν να έχουν πάντα την επιλογή να οδηγούν μόνοι τους. Αλλά μπορώ να σας πω το εξής: Μόλις δοκιμάσετε ένα αυτοκίνητο που οδηγείται μόνο του, θα νιώσετε πως βρεθήκατε ξαφνικά στο μέλλον.


ΠΗΓΗ: http://www.drive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...