Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

10 εκατ. αυτοοδηγούμενα οχήματα έως το 2020..!

Εως το 2020 θα κυκλοφορούν στους δρόμους 10 εκατ. αυτοοδηγούμενα οχήματα, σύμφωνα με μελέτη του Business Insider
Intelligence. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, η αγορά των αυτοοδηγούμενων Ι.Χ. θα έχει πενταπλασιαστεί μεταξύ 2017 και 2020. Ηδη τα τελευταία χρόνια, αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και εταιρείες τεχνολογίας έχουν αρχίσει να επενδύουν μεγάλα ποσά στην ανάπτυξη αυτοκινήτων που, χάρη στο ειδικό λογισμικό και σε σειρά αισθητήρων που διαθέτουν, θα μπορούν να είναι αυτόνομα σε μικρότερο ή σε μεγαλύτερο βαθμό.

Οι εταιρείες Tesla, Mercedes και BMW διαθέτουν ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα αυτοκίνητα που διαθέτουν στοιχεία που τους επιτρέπουν να είναι ημιαυτόνομα. Δηλαδή, έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν από ένα σημείο άλφα σε ένα σημείο βήτα, χωρίς να είναι απαραίτητη η συμβολή του οδηγού όλο το διάστημα. H Google έχει ανακοινώσει ότι θα δοκιμάσει το καλοκαίρι αυτοκίνητο που δεν θα διαθέτει οδηγό, ενώ η Uber είχε δοκιμάσει τον Νοέμβριο ημιαυτόνομα ταξί σε δρόμους του Πίτσμπεργκ.

Ως πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο ορίζεται αυτό που έχει την ικανότητα να μεταφερθεί από ένα σημείο σε ένα άλλο χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από τον οδηγό. Πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, στα οποία όμως θα υπάρχει οδηγός, θα βγουν στην αγορά το 2019, ενώ πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα εμφανιστούν μερικά χρόνια αργότερα, εξαιτίας κανονιστικών περιορισμών και ζητημάτων σχετικών με την ασφάλιση των οχημάτων.


ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...