Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ταξί: Ούτε ένα ευρώ τζίρος στο 8ωρο, παζάρια για τη διαδρομή – «Πληγή» η πειρατεία..!

Σε χαμηλότερα επίπεδα από την προηγούμενη χρονιά κυμάνθηκε και τη φετινή πασχαλινή περίοδο η μετακίν
ηση με ταξί στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα. 
Ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Πάτρας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου Παναγιώτης Σκέντζος, υπολογίζει την πτώση σε ποσοστό 10 με 15%, διευκρινίζοντας στο thebest.gr ότι μπορεί το ποσοστό να «ακούγεται» μικρό, ωστόσο δεν είναι. Άλλωστε διευκρινίζει ότι σταθερά, κάθε χρονιά είναι χειρότερη από την προηγούμενη, στην επταετία της κρίσης.
Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Πάτρα πια, ο τζίρος μπορεί σε ένα 12ωρο να μην ξεπεράσει τα 11 ευρώ, ενώ ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση περιφερειακά της Πάτρας και σε μικρές πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. Όπως περιγράφει ο Παναγιώτης Σκέντζος περιφερειακά η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη και τυχαίνει πολλές φορές στο 8ωρο να μην έχει γίνει τζίρος ούτε ένα ευρώ. Την ώρα μάλιστα που για να «βγει» μεροκάματο χρειάζεται να «πιάσεις» τουλάχιστον 50 ευρώ για να βγουν τα έξοδα (καύσιμα, ασφάλεια αυτοκινήτου, εισφορές ΟΑΕΕ ΚΛΠ).
«Δεν βγαίνουν αυτά τα χρήματα και γι αυτό οι περισσότεροι δεν πληρώνουν τις εισφορές τους στο ταμείο».
Προ ημερών ιδιοκτήτης ταξί έλεγε στο thebest.gr ότι παρά την κατάργηση του δώρου εδώ και χρόνια, φέτος, στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας δεν έπιασε ούτε 20 ευρώ, ενώ έχει τύχει πελάτισσα να του κάνει παζάρι και να του δίνει για μικρή διαδρομή ένα ευρώ!
Πειρατεία
Ο Παναγιώτης Σκέντζος παράλληλα θέτει ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την πειρατεία , η οποία δυσχεραίνει την κατάσταση. Η πειρατεία στην Πάτρα έχει «κόψει» το 30% του μεταφορικού έργου και στην Αθήνα το 50%.Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τα ταξί, αλλά και τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είμαστε σε διαρκή πόλεμο για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...