Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Οι δολοφονίες επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος..!

Η δολοφονία οδηγού ταξί το 1952 στο ίδιο σημείο με τις δύο αιματηρές επιθέσεις στην Κηφισιά, ο οδηγός των Ανακτόρων
και ο 17χρονος δράστης

Στο ίδιο σημείο όπου έγιναν οι αιματηρές επιθέσεις εναντίον των δύο οδηγών ταξί στην Κηφισιά είχε σημειωθεί δολοφονία τον Οκτώβριο του 1952 πάλι οδηγού ταξί που ήταν - όπως είχε αναφερθεί τότε - και «σοφέρ των Ανακτόρων»! Ως δράστης της δολοφονίας είχε συλληφθεί ένας 17χρονος που σκότωσε τον οδηγό ταξί για να κάνει μια βόλτα με το επαγγελματικό αυτοκίνητο του.

«Το Βήμα» παρουσιάζει μια εγκληματική ενέργεια που σημειώθηκε πριν από 65 χρόνια στο ίδιο σημείο όπου έγιναν - τον Φεβρουάριο - δύο επιθέσεις με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματισμένο οδηγό ταξί.

Πρόκειται για ένα παλιό έγκλημα για το οποίο ενημερώθηκαν και οι αστυνομικοί που ερευνούν τώρα για τις δύο ανεξιχνίαστες αιματηρές ενέργειες. Ερευνώντας το ακραίο ενδεχόμενο μήπως μπορεί κάτι να συνδέει τα τρία περιστατικά. Σε μια προσπάθεια να εξαντληθούν όλα τα δεδομένα για να βρεθεί ο δράστης και το κίνητρο των δολοφονικών επιθέσεων εις βάρος οδηγών ταξί στην Κηφισιά.     

Το προαναφερόμενο έγκλημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Οκτωβρίου 1952 με θύμα τον 45χρονο οδηγό ταξί Γιώργο Στάικο. Οπως ανέφεραν τότε οι εφημερίδες: «Το θύμα εθεωρείτο από τους καλυτέρους κι εντιμοτέρους οδηγούς και διά πολύ διάστημα εργάσθηκε ως οδηγός των Ανακτόρων. Αρχικώς μεν ως οδηγός της πριγκίπισσας Ελένης και αργότερα ως σοφέρ του διαδόχου Κωνσταντίνου». Το πτώμα του άτυχου οδηγού που είχε πυροβοληθεί πισώπλατα είχε βρεθεί από έναν κηπουρό σε χαράδρα στην έρημη σχεδόν τότε περιοχή του Κοκκιναρά, σε σημείο που είναι ωστόσο κοντά στα πρόσφατα κτυπήματα του δολοφόνου των οδηγών ταξί.   

Ο κηπουρός ειδοποίησε στρατιώτες και αξιωματικούς από κοντινό στρατόπεδο της ΕΣΑ. Στην τσέπη του άτυχου οδηγού βρέθηκαν 15.000 δραχμές (περίπου 50 ευρώ), δείγμα ότι κίνητρο των δραστών δεν ήταν η ληστεία.
Οπως ανέφεραν τότε οι εφημερίδες «οι πιθανότερες εκδοχαί είναι δύο: ή ότι ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι διέπραξαν το έγκλημά των διά να αρπάξουν το αυτοκίνητο το οποίο θα εχρησιμοποίουν ως μέσον φυγής των ή ότι ο δολοφόνος ανήκει εις την χορείαν αλητών, θιασωτών των γκανγκστερικών έργων και διέπραξε το φρικτόν όσον και χονδροειδές έγκλημα διά να απολαύσουν ολίγας ώρας διασκέδασης». Βασικοί μάρτυρες σε αυτή την υπόθεση ήταν οι συνάδελφοι του θύματος σε πιάτσα ταξί στην οδό Μαραθωνοδρόμου, στον Φάρο Ψυχικού, απ' όπου οι δύο νεαροί επιβάτες πήραν τη συγκεκριμένη κούρσα.

Ωστόσο, τότε οι αρχές ασφαλείας έφθασαν στα ίχνη του 17χρονου δράστη όταν με το όχημα του δολοφονηθέντος οδηγού κατευθύνθηκε μέσω της Ιεράς Οδού στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου για να καταλήξει σε σπίτια συγγενών του στα Βραχναίικα Πατρών. Αντλώντας στοιχεία για το δρομολόγιό του από ένα αστυνομικό μπλόκο που είχε σταματήσει το όχημα και τον υπάλληλο πρατηρίου βενζίνης όπου είχε βάλει καύσιμα στο κλεμμένο ταξί.
Οπως προέκυψε από τις περαιτέρω έρευνες ο 17χρονος (που είχε κατηγορηθεί πάλι για κλοπές ΙΧ) και ο φίλος του πήραν το λεωφορείο της Κηφισιάς και κατέβηκαν στον Φάρο Ψυχικού. Ετοιμάζονταν να διασχίσουν τον δρόμο, όταν ο φίλος του αποσύρθηκε και τον εγκατέλειψε.   

Ο 17χρονος, οπλισμένος με δύο περίστροφα, πήρε το μοιραίο ταξί και όταν έφθασε στην οδό Ξενίας στην Κηφισιά έβγαλε ένα από τα περίστροφα και πυροβόλησε τον οδηγό από πίσω. Ο δράστης έσπρωξε το άψυχο σώμα και έκατσε στη θέση του οδηγού. Οδήγησε το αμάξι ως τον γκρεμό του ρέματος Κοκκιναρά και πέταξε το πτώμα. Με τα ρούχα του σκούπισε τα αίματα που είχαν λερώσει τα τζάμια. Αμέσως κατευθύνθηκε προς την Πάτρα. Στο 60ό χιλιόμετρο της Αθηνών - Κορίνθου σταμάτησε να βάλει βενζίνη. Μετά από ώρα έφθασε μέχρι τα Βραχναίικα Πατρών, όπου ήταν το σπίτι θείων του και αμέσως πήρε τον δρόμο επιστροφής στην Αθήνα.

Στο Κιάτο καθάρισε και άλλα ίχνη αίματος και αποτυπωμάτων, αφήνοντας όμως τα αποτυπώματα των δύο αντιχείρων στην κλειδαριά του πορτμπαγκάζ. Στον Ισθμό της Κορίνθου, ένας αστυνομικός σταματούσε όλα τα γκρι αυτοκίνητα για έλεγχο, όμως ο 17χρονος επιτάχυνε και κατάφερε να ξεφύγει.

Εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στους Αγίους Θεοδώρους και κατευθύνθηκε σε δασική περιοχή όπου έμεναν συγγενείς του. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 17χρονου και τελικά ήταν ο ίδιος ο πατέρας του που οδήγησε τους αστυνομικούς στο κρησφύγετό του.


Οταν τον βρήκαν, ο 17χρονος ξέσπασε σε λυγμούς και μετανιωμένος αποκάλυψε ότι σκόπευε μόνο να κλέψει το αυτοκίνητο αλλά όταν είδε πόσο δυνατός ήταν ο 45χρονος οδηγός ταξί φοβήθηκε και τον σκότωσε. Στο δικαστήριο, όπου καταδικάσθηκε σε πολυετή κάθειρξη, δήλωσε «θα βγω από τη φυλακή όταν θα είμαι 37 χρονών. Εύχομαι να βγω καλός άνθρωπος».

ΠΗΓΗ: http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...