Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Παράταση στη προθεσμία για το χρώμα των ταξί της Ρόδου..!

Εξήντα μέρες παράταση της προθεσμίας για να καταλήξει η γενική συνέλευση των ταξιτζήδων για το χρωματισμό των ταξί
, δόθηκε χθες από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μετά το θέμα θα παραπεμφθεί στο δημοτικό συμβούλιο για ν’ αποφασίσει.
Συγκεκριμένα, στην  ημερήσια διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής περιλαμβανόταν το θέμα του χρώματος των ταξί στο νησί, και ήρθε εισήγηση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρός της, Αντιδήμαρχος, κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, καταρχήν, θύμισε ότι πριν από τρία χρόνια είχε ληφθεί απόφαση στο διάστημα αυτών των τριών ετών να εναρμονιστούν, να υπάρχει δηλαδή ένας ενιαίος χρωματισμός. «Η ΕΠΖ αλλά και η Δημοτική Αρχή πάντα αφουγκράζεται τη γνώμη των γ.σ. των ταξιτζήδων», είπε και ανέφερε ότι στον κλάδο υπάρχει ένα πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες ανάμεσα σ’ εκείνους που επιθυμούν το ενιαίο μπλε σκούρο χρώμα ή το μπλε με άσπρο.

Χθες, λοιπόν, έληγε η προθεσμία της παράτασης που είχε δοθεί στην προηγούμενη απόφαση που όλα τα ταξί έπρεπε να είναι μπλε με άσπρο. Επειδή είναι η τελευταία προθεσμία, η ΕΠΖ είπε στη Διοίκηση του Σωματείου τους αλλά και στους εκπροσώπους τους νομικούς συμβούλους ότι δίνει παράταση για 60 μέρες ώστε να πάρουν και τις γνωμοδοτήσεις από τις δημοτικές ενότητες αφού χρειάζεται αυτό το διάστημα για να έχει ισχύ η απόφαση που θα πάρουν και μετά το θέμα θα παραπεμφθεί στο δ.σ.

Όσο για το χρώμα, αυτό θα καθοριστρεί από την  απόφαση της γ.σ. των ταξιτζήδων.
Σημειώνεται ότι, μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης επεκράτησε ένταση ανάμεσα στον πρώην Πρόεδρο της ΕΠΖ και σήμερα εντεταλμένο σύμβουλο και Πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ, κ. Γιώργο Κακούλη, με ενδιαφερόμενο πιθανότατα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, και οι πληροφορίες λένε ότι ο πρώην Αντιδήμαρχος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.
Για την καθαριότητα
Ερωτηθείς σχετικά με τη λειτουργία της Υπηρεσίας καθαριότητας καθώς ξεκίνησε η σεζόν, ο κ. Παλαιολόγου ανέφερε, καταρχήν, ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την αγορά πέντε απορριμματοφόρων και ενός σαρώθρου με τη μέθοδο leasing, έχουν στείλει εδώ και 25 μέρες τα έγγραφα όλα στο Ελεγκτικό και περιμένουν την έγκρισή του.

Με το που θα έρθει αυτή, θα υπογράψουν σύμβαση με τον προμηθευτή και μετά περιμένουν να έρθουν τα αυτοκίνητα. Το χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει είναι αυτά να τα έχουν μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Όσο αφορά το μεγάλο διαγωνισμό για  τους ιδιώτες στην αποκομιδή και τη σάρωση, περιμένουν την έγκριση  νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη, που θεωρούν ότι θα την έχουν στις 16 Απριλίου. Όταν την πάρουν, θα στείλουν το φάκελο στο Ελεγκτικό και από εκεί και ύστερα μπορεί να απαντήσει σε χρονικό διάστημα από δεκαπέντε μέρες μέχρι ένα μήνα.

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή η σύμβαση με την Εταιρία ανακύκλωσης, και περιμένουν τρία απορριμματοφόρα και 1200 κάδους να τους στείλουν άμεσα. Επίσης, υπάρχει σε εξέλιξη η προσωρινή παραλαβή του ΧΥΤΑ νότιας Ρόδου και στόχος είναι να τον θέσουν σε δοκιμαστική λειτουργία μετά τις 20 Μαΐου καθώς επίσης περιμένουν και την αδειοδότηση του ΚΔΑΥ.

Το χρονοδιάγραμμα είναι μετά τις 20 Μαΐου να έχουν πάρει τις αδειοδοτήσεις και να πιάσει δουλειά ο ανάδοχος. Μέχρι τότε έχουν υπογράψει από χθες σύμβαση της δωρεάς της Εταιρίας ΕΝΑΚΤ, που παρέχει χωρίς αντάλλαγμα τρία απορριμματοφόρα τα οποία ξεκίνησαν από χθες με πλήρες πλήρωμα και θα τα βάλουν στις τουριστικές περιοχές.

Ακόμη, σε δεκαπέντε μέρες έχουν τον πρόχειρο διαγωνισμό των 60 χιλιάδων ευρώ ώστε να καλυφθεί το κενό μέχρι την οριστική σύμβαση του μεγάλου διαγωνισμού και όλο το σχέδιο για τη Διεύθυνση Καθαριότητας.


ΠΗΓΗ : http://www.rodiaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...