Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΑΡΘΡΟ - Του Μάκη Κασιδιάρη Γενικού Γραμματέα του ΣΑΤΑ: Πλιάτσικο… με το άλλοθι της ψηφιακής οικονομίας..!

Αγαπητοί συνάδελφοι, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, ότι μετά από την κατάθεση
–προσωπικών λέει- απόψεων του κ. Κυρανάκη (αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας) για τον ρόλο της Uber στις επιβατικές μεταφορές, βρέθηκε λύση για όλους μας.

Απαιτείται ένα μικρό κεφάλαιο (καμία σχέση με αυτό που δαπάνησες εσύ συνάδελφε για να αγοράσεις μια κρατική άδεια μεταφοράς και ένα αυτοκίνητο συγκεκριμένων προδιαγραφών) για την αγορά εξοπλισμού και μετά μπορείς να κερδίζεις, να φοροδιαφεύγεις, να κλέβεις το κράτος ελεύθερα. Και με τις ευλογίες του κ. Κυρανάκη. Το μαγικό χέρι του νεοφιλελευθερισμού και το άλλοθι της ψηφιακής οικονομίας θα ρίξουν πάνω σου ένα προστατευτικό μανδύα, που θα σε προστατεύει από όλους κι από όλα. Σαν αυτόν που ρίχνει σήμερα στην Uber ο Κυρανάκης και η Νέα Δημοκρατία την οποία εκπροσωπεί (με θεσμικό ρόλο και θέση).

Χρησιμοποίησα στην εισαγωγή μου ένα «τρολάρισμα» (η ψηφιακή εκδοχή του εμπαιγμού) για να ξεγλιστρίσω από τον εκνευρισμό και την οργή που με διακατέχει και το άδικο που με πνίγει. Είναι τραγικό να διαισθάνεσαι, ότι αυτό για το οποίο παλεύεις δύο χρόνια , (την απόδοση δικαιοσύνης και την απαγόρευση –με νόμο- λειτουργίας της Uber) ακόμη κι αν το πετύχεις, μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να το καταργήσει. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να στείλει στην ανεργία χιλιάδες ταξιτζήδες, μόνο και μόνο για να ανέβει η μετοχή της Uber στην Wall Street και να οικονομήσουν λίγοι επιτήδιοι.

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ένα κόμμα εξουσίας έχει τέτοιες θέσεις για την οικονομία και το επιχειρείν. Ίσως είναι λίγο βαριά και δυσάρεστη η λέξη πλιάτσικο, αλλά δεν βρίσκω άλλη πιο κατάλληλη για να περιγράψω πως βλέπω την λειτουργία της Uber στην Ελλάδα.

Θέλω όμως να ρωτήσω τον κ. Κυρανάκη και τους ομοϊδεάτες του:

- Αν η Νέα Δημοκρατία νομιμοποιήσει την Uber της φοροδιαφυγής, μπορεί να εγγυηθεί ότι το επιβατικό κοινό θα απολαμβάνει ποιοτικότερες και ασφαλέστερες μεταφορές;

- Αν η Νέα Δημοκρατία νομιμοποιήσει την Uber της φοροδιαφυγής, μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα εξάγει την υπεραξία των εργασιών της, έξω από τα ελληνικά σύνορα όπως κάνει και σήμερα.

- Αν η Νέα Δημοκρατία νομιμοποιήσει την Uber της φοροδιαφυγής, θα αναγκάσει την εταιρεία να επενδύσει κεφάλαια στην ελληνική αγορά;

- Αν η Νέα Δημοκρατία νομιμοποιήσει την Uber της φοροδιαφυγής, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας ή θα καταργήσει τις ήδη υπάρχουσες των επαγγελματιών οδηγών ταξί;

Είμαι απολύτως βέβαιος, ότι και ο Κυρανάκης και όσοι επενδύουν στη σχέση τους με την Uber, γνωρίζουν πολύ καλά τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Και σε καμία περίπτωση δεν κόπτονται, αν η Uber φοροδιαφεύγει, αν η Uber με τις πρακτικές της ωθεί τους ανταγωνιστές της στην ανεργία, αν οξύνει το οικονομικό χάσμα ανάμεσα σε εταιρείες και εργαζόμενους. Αν καταστρέφει ζωές, οικογένειες, ατομικές αξιοπρέπειες.

Η παραγωγή φιλελεύθερου οικονομισμού είναι το ζητούμενο για τον Κυρανάκη και τα golden boys της γενιάς του. Αυτό το τραγουδάκι μάθανε, αυτό λένε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...