Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Νέες αιχμές του Χρ. Σπίρτζη εναντίον της Beat. «Είχε έδρα στο Λονδίνο ως τη πώλησή της», υποστηρίζει..!

Νέες αιχμές του υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη εναντίον της Beat. Σε δηλώσεις του, σε κυριακάτικη εφημερίδα,
ο υπουργός Μεταφορών σχολίασε τα ακόλουθα:
«Αναφέρει κάτι για πέντε εκατ. ευρώ που έδωσε για φόρους και εισφορές. Δεν λέει πότε τα έδωσε, ούτε πόσα από αυτά είναι φόροι. Δεν ιδρύθηκε στην Ελλάδα και είχε έδρα το Λονδίνο ώς την πώλησή της. Εδώ είχε μόνο υποκατάστημα.
Ούτε αυτή, ούτε η Uber, παρ’ όλο που το είχα ζητήσει, έφεραν στοιχεία για καταβολή φόρων και ΦΠΑ στη συνάντηση που είχαμε με αφορμή τον διάλογο για το νομοσχέδιο.
Με τις ρυθμίσεις που προτείνουμε θα φορολογούνται κανονικά στη χώρα μας και εκεί πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα που έχουν.
Θα είναι υποχρεωμένες να κόβουν αποδείξεις για τα έσοδα από τη διαμεσολάβηση και να καταθέτουν τις συμβάσεις που κάνουν με τους οδηγούς ταξί».
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Beat είχε σημειώσει ότι ανήκει κατά 100% στη γερμανική τεχνολογική εταιρεία Intelligent Apps, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό μέτοχό της. «Οποιαδήποτε άλλη αναφορά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η Beat αποτελεί επιχείρηση η οποία ξεκίνησε από την Ελλάδα, δραστηριοποιείται σε αυτή, διαθέτει σαφή νομική υπόσταση και πληροί απαρέγκλιτα όλες τις προϋποθέσεις και τις υποχρεώσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Η Beat όχι απλώς φορολογείται, ως οφείλει, αλλά έχει καταβάλει ποσό 5 εκατ. ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Στην Ελλάδα. Αυτό είναι μετρημένο και αδιαμφισβήτητο. Έχει ελληνικό ΑΦΜ, υπάγεται στη ΦΑΕ Αθηνών, καταβάλει όλους τους νόμιμους φόρους και εισφορές, σεβόμενη πλήρως την ελληνική φορολογική και εργασιακή νομοθεσία», επισήμανε η εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...