Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Οι ταξιτζήδες είναι τα καλύτερα παιδιά..!

Όλα τα επαγγέλματα έχουν και τα καλά τους και τα κακά τους. Κι όπως όλοι ξέρουμε η δουλειά δεν είναι ντροπή. Ο καθένας
κάνει αυτό που γουστάρει, αυτό που του αρέσει. 

Ένα απ’ τα ωραία λοιπόν επαγγέλματα, είναι οι οδηγοί ταξί. Οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται ότι το γουστάρουν πολύ αυτό που κάνουν. Σίγουρα υπάρχουν κι εξαιρέσεις, αλλά μιλάμε για την πλειοψηφία. Καταρχάς έρχονται καθημερινά και για αρκετές ώρες σε επαφή με κόσμο, διαφορετικής ηλικίας. Έτσι πρέπει να είναι κοινωνικοί κι ευχάριστοι.

Υπεύθυνοι και προσεχτικοί στο τιμόνι και να σε κάνουν να νιώθεις ασφάλεια που είσαι με έναν ξένο στο αυτοκίνητο. Το επάγγελμα αυτό, απαιτεί ευγένεια, υπομονή και ψυχραιμία για την αντιμετώπιση δύσκολων κι απαιτητικών πελατών. Παράλληλα δε, η επιμελημένη εμφάνιση κι η αντοχή να εργάζονται με ένταση, πίεση και νύχτα παίζουν σημαντικό ρόλο.

Η δουλειά αυτή είναι αρκετά δύσκολη. Είσαι όλη μέρα στο δρόμο, πολλές φορές αντιμέτωποι με τον κίνδυνο. Κι όμως το διαχειρίζονται χαλαρά και διασκεδαστικά. Σου πιάνουν πάντα την κουβέντα, έχουνε απίστευτο χιούμορ και κρυφογκρινιάζουν, που εσύ πας για ποτό και αυτοί είναι στο νυχτοκάματο.
Έχουμε τύχει φάσεις να μπαίνουμε στο ταξί και ο ταξιτζής να ακούει τέρμα Βέρτη και να δίνει πόνο. Φυσικά και σε ρωτάνε αν προτιμάς να ακούσεις κάτι άλλο, για να σε κάνουν να νιώσεις άνετα. Βέβαια, όταν μιλάμε για μεγάλες αποστάσεις, εκεί βγάζουν τα εσώψυχά τους κι όλοι έχουν να πούνε έναν καλό κι έναν κακό λόγο για το ταίρι τους. Θα πιαστούν από μια κουβέντα που θα πεις και θα αρχίσουν να αναπολούν το παρελθόν τους και για ποιο λόγο επέλεξαν αυτή τη ζωή.
Οι πιο μεγάλοι σε ηλικία είναι αυτοί που έχουν απίστευτη πλάκα κι όταν μας μαζεύουν μεθυσμένους από τα στενά της πόλης, σιγοτραγουδάμε όλοι μαζί. Όλο και κάποιος έχει διηγηθεί μια ερωτική ιστορία του σε έναν ταξιτζή. Κι εκείνος έδωσε τις συμβουλές του, γελάσατε κι έκλεισε ευχάριστα η βραδιά.
Από την άλλη είναι κι άτομα εμπιστοσύνης, διότι όλοι πάνω-κάτω έχουμε κάνει προσωπική συζήτηση με ένα φίλο μας, μέσα στο ταξί. Έχουν ακούσει κι έχουν δει πολλά τα μάτια τους. Και φυσικά όταν υπάρχουν διαφωνίες, ζητάμε και τη γνώμη τους. Ακόμα κι αυτοί που το παίζουν ιστορία και δε σηκώνουν και πολλά, μόλις σπάσει ο πάγος έχουν την πλάκα τους.
Είναι λίγο παρεξηγημένο αυτό το επάγγελμα, γιατί κάποιοι πιστεύουμε ότι μας κοιτάνε μόνο στο πορτοφόλι, ενώ στην ουσία μας εξυπηρετούν γρήγορα και με ασφάλεια. Κάποιες φορές είναι επιφυλακτικοί και παίρνουν μεγάλο ρίσκο για το ποιος μπαίνει στο ταξί τους. Έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες που κατέληξαν άσχημα. Παρ’ όλα αυτά, δεν το βάζουν κάτω και προφανώς δε ζούνε μονίμως με το φόβο.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι συνήθως παιδιά απλά, παιδιά του λαού. Αυτός είναι κι ο λόγος που έχουν χιούμορ κι είναι τόσο ανοιχτοί με τον κόσμο. Έχουν περάσει τόσα πολλά στο δρόμο και κάθε μέρα έχουν και μια διαφορετική εμπειρία. Οπότε όταν κάνουν καμιά απερισκεψία οδηγώντας, λίγο τους δικαιολογούμε και τους καταλαβαίνουμε. Για εμάς θα είναι πάντα η εύκολη λύση και πάντα εκεί όταν –κυρίως–  βιαζόμαστε να πάμε στον προορισμό μας. Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα παιδιά και συνεχίστε επί το έργον.

Επιμέλεια Κειμένου Αγγελικής Μαλλιάσα: Πωλίνα Πανέρη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...